top of page

Paardrijden
Op zoek naar een manege met persoonlijke aandacht?

Beginnen met paardrijden

Bij onervaren ruiters starten we bij manege de Barlo altijd aan de longe. Wanneer ruiters de leeftijd van 7 jaar hebben dan kan er worden gestart met ponyrijlessen. Die leeftijd van 7 jaar is niet voor niets, bij deze leeftijd kunnen de kinderen goed aanwijzigen opvolgen en begrijpen ze hoe de hulpen werken. Wij starten de eerste 3 à 4 lessen aan de longe (lange lijn). 
De longelessen duren 30 minuten. Wij hebben voor onze nieuwe klanten de mogelijkheid om een cap te lenen zodat u niet direct alles hoeft aan te schaffen. Het is het verplicht om met veilige schoeisel paard te rijden, dat wil zeggen met (rij)laarzen of jodhpurs met chaps.

Longeles.jpg

Groepslessen & privélessen

Heb je de eerste basis onder de knie? Dan kun je deelnemen aan de groepslessen. Deze lessen bestaan meestal uit maximaal 8 personen en duren een uur. Het poetsen en opzadelen gebeurt buiten de les om, kom daarom ongeveer een half uur eerder.
De indeling van de groepslessen wordt gedaan op niveau van de ruiter. Voor elk niveau hebben we geschikte paarden.  Neem contact met ons op over de beschikbaarheid en tijdsindeling

Ook is het mogelijk om bij ons privéles te volgen met een manege-pony of paard of met je eigen paard. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Jaarlijks organiseren we voor onze lesklanten een winterdressuurcompetitie. Voor degene die al wat meer ervaring heeft organiseren we regelmatig buitenritten. Ook wordt er jaarlijks een crosswedstrijd georganiseerd en aanvullende crosslessen.

Buitenrijden
 

Wilt u graag een buitenrit maken door het Twentse landschap? Dan bent u bij manege de Barlo aan het juiste adres. U kunt bij ons een buitenrit maken onder begeleiding.

Voor het boeken van een buitenrit is het noodzakelijk dat u de basis van het paardrijden beheerst en zelfstandig kunt draven en galopperen. Voorafgaand aan de buitenrit wordt er gekeken naar het meest passende paard en zullen we eerste een paar rondjes in de binnenbak kennismaken en wennen aan het paard. Het tempo van de buitenrit wordt bepaald door de minst ervaren deelnemer. Wat onze buitenritten uniek maakt, is de doorsteek door de Regge. Bij een hoge waterstand zullen de pony’s naar de overkant zwemmen, een unieke belevenis!

Voor de buitenritten die we organiseren voor onze lesklanten gelden andere tarieven. Bij bekendmaking van de buitenrit zal vermeld worden hoeveel ritten van de rittenkaart er geteld worden
.

Buitenrit.jpg

Tarieven per 1-11-2023

Kinderen losse les €19,- per uur
Kinderen tot 16 jaar kwartaalabonnement per maand €56,- (€14,- per les)

Studenten losse les € 23,- per uur

Studenten vanaf 16 jaar en studerend kwartaalabonnement per maand € 60,- (€15,- per les)
Volwassen losse les: €23,-
per uur
Volwassen vanaf 18 jaar kwartaalabonnement per maand €68,- (€17,- per les)
Privéles ½ uur: €30,-

Startpakket kinderen 3 x 30 minuten €60,-

Startles kinderen los 1 x 30 minuten €21,-

Startpakket volwassenen 3 x 30 minuten €75

Startles volwassenen los 1 x 30 minuten €26,-

Buitenrit: 

60 min met begeleider: €55,-

Elk extra persoon: €30,-

(Een mooie rit door landelijk gebied & even plonzen in de Regge, tijdens de buitenrit maken we foto's en filmpjes indien gewenst.)

 • De kwartaalkaart is strikt persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen aan andere personen.

 • De kwartaalkaart is uitsluitend geldig binnen 1 kwartaal en bevat op jaarbasis 44 lessen.

 • De niet opgereden lessen komen aan het eind van het kwartaal te vervallen.

 • Indien er niet gereden kan worden, dient u zich af te melden via de Ruiter App of telefonisch.

 • De afgemelde lessen kunnen onder voorbehoud van plek worden ingehaald, bij afmelding minimaal24 uur vooraf. Let wel, de instructeur beoordeeld of een inhaalles ook daadwerkelijk ingehaald kan worden.

 • Op jaarbasis gaan we uit van 44 effectieve lessen per jaar. Per kalenderjaar gaan we uit van 52 weken minus 5 weken ponykamp, 2 weken vakantie en 1 week voor feestdagen. Er wordt geen les gegeven op de nationale feestdagen, zaterdag van het Goors Schoolfeest en kerstavond na 18.00.

 • Indien er naast een kwartaalkaart meer losse groepslessen worden gereden in datzelfde kwartaal, dan

 • geldt hetzelfde tarief als een kwartaalkaartles.

 • Kinderen kunnen groepslessen volgen tot 16 jaar voor juniortarief, daarna geldt studententarief tot het einde van de studie. Volwassentarief geldt vanaf de leeftijd 18 jaar zonder dat er een studie wordt gevolgd.

 • Automatische incasso en bankbetalingen van de kwartaalabonnementen worden in 3, maandelijkse termijnen geïncasseerd. Hierover krijgt u een factuur per e-mail. Het bedrag wordt de 1e werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven. U krijgt hiervan maandelijks een factuur.

 • Worden bedragen gestorneerd dan krijgt u een factuur met extra € 5,- administratiekosten.

 • Opzeggen van het kwartaalabonnement dient schriftelijk te gebeuren, een maand voor de start van

 • een nieuw kwartaal. Indien u opzegt binnen het lopende kwartaal, kunt u geen gebruik maken van de

 • kwartaalkorting en zullen de lessen met terugwerkende kracht tot het begin van dat kwartaal worden

 • omgerekend naar het losse lessen tarief.

 • In de maand juli wordt er niet volledig gereden u, ontvangt dan wel een afschrijving omdat we rekenen met 44 lessen effectief per jaar. In de maand augustus zijn er geen lessen en wordt er dus ook niet geïncasseerd of gefactureerd.

 • Manege de Barlo kan lessen altijd annuleren bij onvoorziene omstandigheden zoals gevaarlijke weersomstandigheden of bij privé-omstandigheden.

 • Manege de Barlo behoudt zicht het recht om prijzen te wijzigen met een aankondiging van 3 maanden in het voren.

 • Alleen abonnementhouders hebben het recht op een vaste plek in de manegelessen.

bottom of page