top of page

Paardrijden
Op zoek naar een manege met persoonlijke aandacht?

Beginnen met paardrijden

Bij onervaren ruiters starten we bij manege de Barlo altijd aan de longe. Wanneer ruiters de leeftijd van 7 jaar hebben dan kan er worden gestart met ponyrijlessen. Die leeftijd van 7 jaar is niet voor niets, bij deze leeftijd kunnen de kinderen goed aanwijzigen opvolgen en begrijpen ze hoe de hulpen werken. Wij starten de eerste 3 à 4 lessen aan de longe (lange lijn). 
De longelessen duren 30 minuten. Wij hebben voor onze nieuwe klanten de mogelijkheid om een cap te lenen zodat u niet direct alles hoeft aan te schaffen. Het is het verplicht om met veilige schoeisel paard te rijden, dat wil zeggen met (rij)laarzen of jodhpurs met chaps. Bent u op zoek naar een ruitersportspeciaalzaak in de buurt dan kunnen wij u het Ruiterparadijs in Hengevelde adviseren.

Longeles.jpg

Groepslessen & privélessen

Heb je de eerste basis onder de knie? Dan kun je deelnemen aan de groepslessen. Deze lessen bestaan meestal uit maximaal 8 personen en duren een uur. Het poetsen en opzadelen gebeurt buiten de les om, kom daarom ongeveer een half uur eerder.
De indeling van de groepslessen wordt gedaan op niveau van de ruiter. Voor elk niveau hebben we geschikte paarden.  Neem contact met ons op over de beschikbaarheid en tijdsindeling

Ook is het mogelijk om bij ons privéles te volgen met een manege-pony of paard of met je eigen paard. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Jaarlijks organiseren we voor onze lesklanten een winterdressuurcompetitie. Voor degene die al wat meer ervaring heeft organiseren we regelmatig buitenritten. Ook wordt er jaarlijks een crosswedstrijd georganiseerd en aanvullende crosslessen.

Buitenrijden
 

Wilt u graag een buitenrit maken door het Twentse landschap? Dan bent u bij manege de Barlo aan het juiste adres. U kunt bij ons een buitenrit maken onder begeleiding.

Voor het boeken van een buitenrit is het noodzakelijk dat u de basis van het paardrijden beheerst en zelfstandig kunt draven en galopperen. Voorafgaand aan de buitenrit wordt er gekeken naar het meest passende paard en zullen we eerste een paar rondjes in de binnenbak kennismaken en wennen aan het paard. Het tempo van de buitenrit wordt bepaald door de minst ervaren deelnemer. Wat onze buitenritten uniek maakt, is de doorsteek door de Regge. Bij een hoge waterstand zullen de pony’s naar de overkant zwemmen, een unieke belevenis!

Voor de buitenritten die we organiseren voor onze lesklanten gelden andere tarieven. Bij bekendmaking van de buitenrit zal vermeld worden hoeveel ritten van de rittenkaart er geteld worden
.

Buitenrit.jpg

 Nieuwe tarieven per 1-3-2022

Per 1 maart 2022 gaan wij een prijsaanpassing doen, de paardrijlessen worden met €2,- per les verhoog. Voor een 10-rittenkaart is dit dus €20,-. Reden van de prijsstijging zijn o.a. de verhoging van de krachtvoerkosten, mestafzet en energiekosten. We hopen in deze voor jullie begrip. Het is mogelijk om 1 kaart vooruit te kopen. De ingang van de prijsstijging is per 1 maart 2022.


Tarieven paard en ponyrijlessen per 1-3-2022

Kinderen losse les €17,-
Kinderen 10-rittenkaart: €140,-
Studentenkaart: €150,-
Volwassen losse les: €21,-
Volwassen 10-rittenkaart: €170.-
Privéles ½ uur: €25,-

Buitenrit: 

60 min met begeleider: €55,-

Elk extra persoon: €25,-

(Een mooie rit door landelijk gebied & even plonzen in de Regge, tijdens de buitenrit maken we foto's en filmpjes indien gewenst.)

Bepalingen voor rijlessen:
* 10 rittenkaart is strikt persoonlijk.
* 10 rittenkaart is 12 weken geldig.
* Leskaarten moeten vooraf betaald worden.
* Afzeggen van een les dient 24 uur voor lesaanvang te geschieden m.u.v. ziekte.
* Longelessen tellen als losse les.
* Voor georganiseerde buitenritten voor lesklanten geldt een ander tarief, vooraf wordt vermeld hoeveel ritten van de rittenkaart gerekend wordt.

bottom of page