top of page

De Barlo
Sportief genieten in een rustieke omgeving

De Barlo

De Barlo was voorheen een gemengd agrarisch bedrijf aan de Regge. Toen de voormalig eigenaar zijn activiteiten wilde uitbreiden en dit op de huidige lokatie niet meer mogelijk was verhuisde hij naar een andere plek binnen Elsenerbroek (buurtschap in Markelo).

Henk tiener.jpg

Eind jaren zeventig leerde Henk, Ineke Stokkingreef uit Hertme kennen en trouwden een paar jaar later. In 1982 werd Niek geboren en 2 jaar later Bernice. De Barlo beschikte in de beginjaren alleen over een buitenrijbaan en omdat deze niet bij alle weersomstandigheden gebruikt kon worden werd een binnen-manege gebouwd welke in 1986 werd opgeleverd.

Kleine Henk.jpg

De familie Hietbrink zag de mogelijkheid de boerderij te huren en later te kopen. De eerste pony werd aangeschaft door Bernhard de vader van Henk Hietbrink (eigenaar) op de paardenmarkt in Doetinchem 1958 deze pony heette Pucky, en verhuisde in 1960 mee naar de Barlo. Via PC Deldenerbroek werden lessen gegeven en ook wedstrijden georganiseerd, en hiermee werden de eerste contacten in de hippische wereld gelegd. In 1966 werd begonnen met het organiseren van de eerste ponykampen, in de koeienstal in het stro als slaapplaats. De eerste gasten destijds kwamen van de Ponyclub het Blauwgele Vendel uit Pijnacker. Daarnaast werd er in rijpaarden en pony’s gehandeld. Er kwam een steeds grotere vraag naar paardrijden en toen werd door Henk de ORUN cursus gedaan om gedegen, ruiters te kunnen opleiden. Ook gaf Henk zelf les als docent aan diverse paardenvakopleidingen en is hij erkend jury en parcourbouwer.

Trouwen Ineke Henk.jpg
DSC_0274.JPG
Totaal.jpg

Op dit moment staat de volgende generatie klaar om het familiebedrijf over te nemen, Niek is in 2019 volledig in het bedrijf gekomen na de HAS (bedrijfskunde & agribusiness) op Larenstein Deventer te hebben afgerond. Bernice werkt parttime als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk in Haaksbergen, daarnaast heeft ze de 3e fase Orun opleiding succesvol afgesloten. Een goede basis om het manegebedrijf succesvol voort te zetten.

bottom of page